top of page

Jacqueline Hurkmans

Galeriehoudster en Goudsmid

Jacqueline volgde de vier jarige opleiding aan de Vakschool te Schoonhoven en studeerde af in 2018. Ze liep tijdens haar opleiding stage bij Oxo Edelsmederij in Rotterdam. In 2018 deed ze een half jaar ervaring op bij Galerie Guthschmidt in Den Haag. Na haar opleiding goudsmeden volgde ze een cursus bij André van Loon om het zetten van stenen nog beter onder de knie te krijgen. Om de filligrain techniek aan te leren ging ze terug naar de Vakschool en volgde hiervoor een specialisatie cursus. Daarna heeft ze de stap genomen om haar bijzondere galerie te openen. 

De galerie is gevestigd in de sfeervolle binnenstad van Gouda in een monumentaal pand aan de Lange Groenendaal. Een van de gezelligste straatjes rondom de Markt.

Jacqueline is een goudsmid met een creatieve kijk op het leven. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en ideeën. Ze is geïnteresseerd in architectuur, verwondert zich over andere culturen en krijgt nieuwe inspiratie van een wandeling in de natuur. Deze alledaagse dingen geven haar energie en creatieve prikkels. Hierdoor ontstaan nieuwe ideeën. Ideeën die resulteren in bijzondere sieraden. In haar werk herken je vaak Afrikaanse en Oosterse invloeden. Jacqueline werkt met mooie edelstenen, vaak in bijzondere kleurcombinaties.

​Dit maakt haar werk uniek en bijzonder.

IMG_1797.jpg
IMG_1356.jpg
IMG_0853.jpg

De Galerie

In de galerie worden verschillende stijlen en disciplines getoond. De focus ligt op handgemaakte, vaak unieke sieraden, uit eigen atelier en van andere kunstenaars. Kunstenaars uit binnen en buitenland. Zij hebben ieder hun eigen stijl, maken gebruik van verschillende materialen en beheersen eigen technieken. Deze diversiteit zorgt voor een brede keuze.

 

U kunt er ook terecht voor sieraden in opdracht en trouwringen. En heeft u ergens in een laatje nog oude sieraden of erfstukken, maar zijn deze gedateerd of niet meer draagbaar? Breng ze eens langs. We bekijken dan samen of we deze een moderner jasje kunnen geven. Het is ook mogelijk deze om te smelten en er een geheel nieuw sieraad van te maken. Ook wel upcycling genoemd.

 

Tevens wordt geëxposeerd met andere werken, zoals schilderijen, glaskunst, fotografie of sculpturen. Deze collectie wisselt regelmatig.

Belangstelling om te exposeren? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

ART

bottom of page