top of page

De Kunstenaars

shapeimage_6_edited.png

Femke Agnes Toele (1988) begon in 2005 aan de Vakschool voor Edelsmeden in Schoonhoven. Deze opleiding bleek haar op het lijf geschreven te zijn. Na de opleiding goudsmid ondernemer (versneld) te hebben afgerond heeft zij de specialisatie opleidingen gevolgd voor Zilversmeden en DGI & FEEG gemmoloog (2008, Barcelona) edelsteenkunde.

Hiernaast heeft Femke drie maanden in Lathi, Finland gestudeerd aan Salpaus Design Institute Kultaseppa (2007).

 

In haar stage periode heeft Femke veel met verschillende metalen gewerkt zoals; staal/titanium/zirkonium. Hier heeft zij zich ook de verschillende technieken van het edelsteen zetten en PUK lassen meester gemaakt.

 

Haar atelier is gevestigd in Schoonhoven, de Zilverstad van Nederland. Waar zij samen met lokale leveranciers werkt aan verschillende prachtige collecties.

ApostolosPortrait2SMALL-o0hllgao5guicrots2ybh2fjsciqyofeh605ocawow.jpg

Apostolos Kleitsiotis is een sieradenontwerper uit Griekenland. Hij ontwerpt sieraden sinds 1990 en woont en werkt sinds 1997 in Alexandroupoli, waar hij zijn atelier en bedrijf heeft opgezet.

 

De gouden en zilveren creaties van Apostolos zijn origineel, elegant en stralen ingetogen luxe uit.  Hij maakt zowel gebruik van kostbare als halfedelstenen. 

 

In zijn werk ontmoet de eeuwenoude Helleense traditie het hedendaagse gevoel voor stijl op een unieke en betoverende manier.

 

Apostolos Kleitsiotis neemt elk jaar deel aan kunstexposities en sieradenbeurzen. Zijn sieraden worden in heel Griekenland en in het buitenland verkocht. In Nederland zijn de sieraden enkel verkrijgbaar bij Jackie's.

bottom of page